Erfaringsdeling #1

Én ting som er fint med at lærere er på nett, er at de kan dele erfaringer og tanker rundt skole, læring og klasseledelse (blant annet). Nå er jo et blogginnlegg som dette en form for monolog, men kanskje vi kan klare å få i gang en dialog eller til og med en konstruktiv diskusjon i et annet forum? Vi får se. Uansett. Jeg har lovet å dele mine erfaringer fra hvordan det var å ha to elever per pult, så her kommer det.

MEN før du begynner med «hva skjer med en million elever per lærer» eller «er det om å gjøre å presse flest mulig inn i ett rom»-kommentarer, så handler ikke mitt forsøk om to elever per pult om at jeg har for mange elever eller et bittelite klasserom. Det handler rett og slett om å prøve noe nytt og samtidig gjøre plass i klasserommet til andre ting, som f.eks. stort samlingsområde, lesekrok, gruppebord og mer. Sånn, der var det sagt. Og for ordens skyld: To 2. klassinger får fint plass på én pult. Det gjør sikkert to 3. klassinger også, men jo eldre de blir, jo mindre aktuelt blir det også. Så om du har 6. klasse, så trenger du sikkert ikke lese videre (om du ikke er over gjennomsnittet interessert, da).

Så hvordan gikk det, dette forsøket mitt? Vel, ikke strålende. Hvorfor, spør du? Det er nok mange grunner til det, men det som gjorde at jeg ombestemte meg og ommøblerte, var at det rett og slett var altfor tidlig for klassen min å sitte så nær noen andre. Etter noen uker, ble det klart for meg at mine elever trenger litt plass nå i starten. De trenger å få ha sitt eget sted, sitt eget bord og sin egen lille frisone. Vi trenger nemlig å øve på å gå på skolen og å konsentrere oss om oss selv, og da er det vanskelig å ha en annen så nær seg selv.

Jeg har ikke gitt opp, og kommer til å prøve igjen før sommeren, men først må vi lære oss å finne roen i oss selv, la andres ting være i fred, snakke ordentlig til læringspartneren vår og ikke minst, samarbeide.

Min gjeng var ikke klare, men de blir det. Lover. Kanskje din gjeng er klar? Rop ut om du vil dele dine erfaringer da! Jeg gir deg gjerne taletid her på bloggen.

vi høres plutselig hilsen linn

Si noe, da vel!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.